"Nika" do kraja 2016. u pogonu?

Bez autora
Jun 23 2016

U razgovoru sa predstavnicima bivših radnika i kooperanata mljekare Nika, potpredsjednik Vlade Petar Ivanović kazao je da se nada da će do kraja godine biti pokrenuta proizvodnja u nikšićkoj mljekari Nika. Dio problema smo riješili, ostaje da se riješi dug prema kooperantima. U međuvrmenu je dostavljena jedna ponuda za kupovinu mljekare, koja je trenutno predmet evaluacije u Privrednom sudu, kazao je Ivanović. On je naveo da očekuje da će se ugovor potpisati vrlo brzo i da će nakon toga moći da se riješi zaostalo dugovanje prema kooperantima.

"Nika" do kraja 2016. u pogonu?U razgovoru sa predstavnicima bivših radnika i kooperanata mljekare Nika, potpredsjednik Vlade Petar Ivanović kazao je da se nada da će do kraja godine biti pokrenuta proizvodnja u nikšićkoj mljekari Nika.

“Dio problema smo riješili, ostaje da se riješi dug prema kooperantima. U međuvrmenu je dostavljena jedna ponuda za kupovinu mljekare, koja je trenutno predmet evaluacije u Privrednom sudu", kazao je Ivanović.

On je naveo da očekuje da će se ugovor potpisati vrlo brzo i da će nakon toga moći da se riješi zaostalo dugovanje prema kooperantima.

"To je važno za njih, za grad Nikšić, jer je oko 250 porodica uključeno u taj lanac. Važno je za Crnu Goru da obnovimo kvalitet proizvodnje u mljekari Nika i da to bude opet ona mljekara koja je na tragu stare slave sposobna da ponudi kvalitetne proizvode na crnogorsko i regionalno tržište”, kazao je Ivanović.

On je rekao da se nada da će sve što je dogovoreno sa investitorom biti realizovano i da će do kraja godine biti pokrenuta proizvodnja, zaposleno između 30 i 35 radnika, i prije toga riješen problem sa kooperantima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik